Kawasaki Ninja 300 Forums banner
1 - 6 of 6 Posts

· Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
The digital display/speedometer on my Ninja works(ish), however the backlight is not working. Everything else seems to work including the other instrument lights. I have checked the fuses and they all seem to be okay. I would like to avoid replacing the instrument panel itself as I know it’s a sealed unit and the odometer will not be the same once swapped. What are some things I can try in order to solve this? Has anyone else had this issue? I’ll attach pictures.
Hood Automotive tire Automotive lighting Motor vehicle Gauge

Automotive lighting Motor vehicle Bumper Gas Automotive exterior
 

Attachments

· Registered
Joined
·
406 Posts
It's probably a surface mount LED, and I would guess it is sealed. I have opened up instrument clusters though. I just did my '04 GSX-R750 instrument panel. It was super gross and had bugs and stuff, and I needed to polish the lens. I got it all the way apart and cleaned it all, and re sealed it and it works good!

If you can get it apart, usually LCD back lights are panels, not individual bulbs. In my experience, these panels never 'burn out' like a bulb, they usually just have the wires for them break. If you are handy with a soldering iron, it is probably a real easy fix.

I've done an absolute ton of soldering work in my days, if you get in there and find you need to solder, shoot me a PM if you have questions about the process or just want advice!

Hope this helps.
-Mike
 
1 - 6 of 6 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top